Monday, May 11, 2015

seafood...voor de lekkerbekken

Calamares in tomatensaus

1/2 kg calamari (inktvis ringen) 
Handvol gepelde scampi
2 tomaten geschild en fijngehakt 
 ½ ajuin in stukjes gesneden 
 ¼ bussel fijn gesneden peterselie 
 250 ml tomatensaus ( bio is minder zuur !)
 2 soeplepels olijfolie 
 1 theelepel zout 
 ¼ theelepel peper 
 2 theelepels paprikapoeder

Verhit de olijfolie in een pan. Voeg alle ingrediënten toe en laat roerend 10 minuten opkoken op gemiddelde vuur

Voeg vervolgens de calamari toe aan de saus. 
Bedek de pan en laat de calamari tot een half uurtje zacht doorkoken, roer door de pan van tijd tot tijd en voeg hier en daar wat water toe, om te vermijden dat de onderkant zou aanbranden. 

De laatste 10" voeg je de gepelde scampi erbij, goed oproeren.

Op een grote schotel dresseren en opdienen, vergezeld van brood.

Smakelijk... :-)

No comments:

Post a Comment