Wednesday, January 21, 2015

Chocoladebroodjes met een twist...een aanrader!






Benodigdheden:

350 gram witte bloem6 gram zout7 gram gedroogde gist25 gram suiker30 ml. olijfolie220 ml. lauw water (afhankelijk van je type bloem kan het zijn dat je meer of minder water moet toevoegen aan je deeg)Chocolade, nootjes naar keuze, boter.


Werkwijze:


Stap 1:
Je neemt een kommetje en doet er de gist, suiker en een beetje lauw water( van de 220 ml) in en lost dit op. Je laat het 5 min. staan zodat de gist kan fermeteren (bubbles en omhoog komen van de gist).

Stap 2: 
In een grote kom doe je de bloem, en je maakt een kuitje in het midden.Aan de rand van de kom verdeel je het zout zodat het niet in directe aanraking kan komen met de nog toe te voegen gistmengsel.

Stap3:
Giet het gistmengsel in het midden van het kuiltje en vermeng met de bloem en  beetje bij beetje giet je er de rest van het water bij. Goed kneden gedurende 10 min. voor een zacht niet-plakkend deeg. 

Stap 4: 
Smeer het deeg in met wat olie voor je het afdekt weglegt op een warme, tochtvrije plek.Dit gedurende ongeveer 45 min. of tot verdubbeld in volume.Nu is het deeg klaar om te worden gebruikt voor de verschillende technieken die we gaan gebruiken!

stap 5:

Bestrooi je werkvlak met bloem.Rol het deeg uit in een vierkant van ong. 0.5 cm dikte... besmeer je deeg met boter en bestooi het met fijngehakte nootjes en chocolade.Rol het dan voorzichtig op en snijd het op 2 dikte...leg op een bakplaat en laat nog even voor een 2de keer rijzen.(30 min)Bak af op 200° voor ongeveer 20 min. Afhankelijk van je oven.

No comments:

Post a Comment