Saturday, February 7, 2015

Gezond en lekker ...zoals beloofd ga ik ook wat lekkere "light" gerechtjes met jullie delen zodat we samen van onze winterreserves geraken zonder teveel moeite te moeten doen...







































benodigdheden...

1kg vismengeling ( kabeljauw/zalm /calamari / mosselen)
3 geraspte wortels1/2 bundeltje korianderChili(paste) naar smaak2 teentjes knoflook2 visboullion (blokjes)Peper en zout1/2 pak glasnoedels (250gr)
1 pak vers fillodeeg
100 gr gesmolten boter

Stap 1Stoof de vis in een klontje boter...voeg de geperste knoflook en boullion erbij.Hak de stengels van de koriander fijn en doe bij de vis... 


Stap 2Doe de geraspte wortels bij de vis en de koriander blaadjes...Peper en zout naar smaak. 


Stap 3Leg de noedels in een kom en giet er kokend water over...laat 10" staan tot de noedels transparant zijn...giet ze af en knip ze fijn met n keukenschaar.


Stap 4Doe de noedels bij de vis en laat het mengsel volledig afkoelen...Eenmaal koud kan je de visbastilla beginnen samenstellen.


stap 5  Neem een ronde bakvorm en bekleed met bakpapier...doe er een vel fillodeeg in en bestrenkel met wat gesmolten boter...herhaal dit 3 keer...


Stap 6vul de met fillodeeg belegde bakvorm helemaal met het vismengsel...leg de overlappende fillodeeg over de vulling en neem een nieuw velletje fillodeeg en leg het er over ... en stop het voorzichtig onder de bastilla... besprenkel weer met wat gesmolten boter...

De bastilla is nu klaar om te bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden ... tot het fillodeeg mooi goudbruin is gekleurd.


TIP... leg het fillodeeg tijdens het vullen onder een vochtige theedoek of plastieke zak ... om het uitdrogen te voorkomen.smakelijk!



No comments:

Post a Comment