Friday, February 6, 2015

Zalig om brood te bakken ... de geur van verse gebakken brood in huis,brengt een gevoel van nostalgie naar boven! Ik heb een beetje geexpirimenteerd en het resultaat mag er zijn. Een heerlijk brood gevuld met spicy gekruid kippengehakt.




 DEEG

1kg bloem (goed voor 3 broden )

42 gr verse gist( opgelost met 1 el suiker,in wat lauw water)
60ml olijfolie
Ongeveer 550ml lauw water( deeg moet beetje plakkerig zijn om zachte broodjes te krijgen)

Bloem in een kom doen...kuiltje in het midden en er het gistmengsel in gieten samen met de olijfolie...

Water geleidelijk aan bij doen en zout naar smaak....

Deeg afgedekt op n warme plek laten rijzen tot verdubbeld in volume...

Deeg is klaar om gevuld te worden...

VULLING

500gr kippengehakt
1 el paprikapoeder
1el curry
Zout
Peper
1el homemade chillipaste

Alles goed vermengen tot een homogene massa...

Klaar om de broodjes mee te vullen...

Stap 1
Rol je deeg uit in een vierkante lap van 0.5 cm ... 

Stap 2
Besmeer je deeg voor de helft met het gehaktmengsel...
En de andere helft snijden je diagonale lijnen...(zie foto)

Stap 3
Rol je lap deeg op en leg in een met bakpapier belegde ovenschotel...

Stap 4
Besmeer de rol met wat eigeel en bakken in een voorverwarmde oven op 220°C 

Tip... Brood is gaar als je het brood omdraait en er zachtjes op tikt...en het klinkt hol.

No comments:

Post a Comment