Monday, February 2, 2015

Kiptajine...koken in een tajine is heerlijk! Het aroma wat vrijkomt van een gerecht wat langzaam gaart in een tajine... is onbeschrijfelijk. Je tajine moet je regelmatig eens 24 uur een badje geven, dit om een langere levensduur te kunnen garanderen.



ingrediƫnten

1 grote kip
5 ajuinen
1 handvol rozijntjes

Kaneelstokje
Verse koriander

Marinade voor de kip...


Half bundeltje koriander,2teentjes look, half theeglas olijfolie,peper,zout,1 el paprikapoeder,1el curry, 1el ras el hanout...mixen en de kip mee marineren.


stap 1
Marineer de kip met de marinade...snijd de ajuin in grove stukken en stoof ze wat aan in olijolie.

stap 2
Schik de gemarineerde kip in de tajine en strooi er wat koriander op en de rozijntjes.

Ongeveer 50 ml water toevoegen voor de saus en laat het nu maar op een zacht vuurtje gaar sudderen...voor ongeveer 1.5 uurtje.

Geniet van je overheerlijk tajine met mierzoet glaasje muntthee.

No comments:

Post a Comment